Ny inspiration och reflektion varje vecka!

Motivation i höstmörkret

fotograf Monica Svensson

Fotograf Monica Svensson

Imorse var vattnet fruset i vattenpölarna. Bilen behövde skrapas och vi kan milt konstatera att den nyss så vackra, soliga hösten nu istället visar tecken på att vintern är i antågande. Mörkret sänker sig stilla. Om vi förknippar sommaren med ledighet, spännande resor och roliga saker som händer. Vad förknippar vi då hösten och vintern med? När jag frågar mina deltagare svarar de; mer ansvar, längre timmar i skolan eller på jobbet. Det är inte ovanligt att fler vittnar om att de får svårare att sova, att de grubblar och känner att det är motigt och tungt.

Vad kan vi då göra för att lätta upp de mörka månaderna före jul?

 1. Lunchpromenera
  Se till att ta dig ut på en promenad under lunchen och njut av dygnets ljusa timmar. En kvart om dagen kan göra stor skillnad på ditt välmående.
 2. Tjuvstarta
  Har du hört människor omkring dig protestera när du börjar lyssna på julmusik före första advent? Min son lyssnar på julmusik redan i augusti för att det får honom på så bra humör. Just nu lyssnar jag på Soulful Christmas på Spotify och då flyger fingrarna fram i feelgood-takt över tangenterna.
 3. Bioboosta
  Fördelen med hösten är att man med gott samvete kan krypa in i biomörkret och sjunka in i filmens magiska värld. Jag har blivit rekommenderad att gå på A star is born med Lady Gaga.
 4. Inspirationsfrossa
  Boka in dig på en inspirationsföreläsning. Skrattade så tårarna rann när jag lyssnade på komikern Tobias Persson igår. Han har snart premiär på sin nya show Man på prov. Hade också turen att få lyssna på Lasse Gustavson som blev allvarligt skadad i en olycka när han jobbat en vecka som brandman. Han inspirerar och berörde oss alla i salen när han berättar om sina möten med vården och sina kollegor efter olyckan. Närvaron i dessa möten läkte honom minst lika mycket som den sjukvård han fick.
 5. Engagera flera
  Är det din tur att bjuda in till Halloweenfest, afternoon tea, afterwork, kulturkväll, klättringshelg? Fyll din kalender med dina favorithobbies, vänner och fest. När mörkret kommer lyser vi upp det tillsammans. En deppig kväll hemma i soffan blir istället en peppig kväll med nära och kära.

Nu tar jag höstlov med sonen en vecka med undantag för en ungdomsföreläsning nästa vecka. Så här fredagen till ära släpper vi också ett nytt poddavsnitt av Tidspodden om Skärmtiden. Det piggar upp, det kan jag lova.

Önskar dig en ljus hösthelg!

Petra Brask

Effektivitetsexpert och Författare

“Hösten bär mer guld i fickan än alla andra årstider.”
– Jim Bishop

 

Tidspodden avsnitt 3 – Skärmtiden

Lämna ett svar

Petra Brasks fredagsblogg

Frigör tid & energi
Här bloggar jag varje fredag och delar med mig av tankar och reflektioner kring mitt liv som effektivitetsexpert på Petra Brask & Partners. När ifrågasatte du hur du använder din tid senast? Vänta, låt mig frasera om den frågan. När ifrågasatte du hur du tillåter andra att använda din tid senast? Försöker du också lösa ditt livspussel, men har för många bitar? Vad skulle det ge dig att använda tiden mer som du har tänkt dig?
- Petra Brask

Kontakt

Petra Brask & Partners
Petra Brask är VD, grundare av PB & Partners, utbildare och föreläsare inom ämnet effektivitet, författare och personal planner. Petra Brask & Partners har i över 20 år lärt ut effektiva arbetsmetoder till en mängd deltagare både i Sverige och internationellt. Med fokus på både arbetsteamet och individen. Vår målsättning är att hjälpa människor att uppnå mer och må bra genom att ta kontroll över sin tid och få mer gjort utan att jobba mer.

info@petrabrask.se
www.petrabrask.se