Ny inspiration och reflektion varje vecka!

Styrkan i sårbarhet

Ja, du läste rätt. Sårbarhet och styrka. Kanske inte den första kopplingen vi automatiskt gör i hjärnan? Jag tror snarare att vi automatiskt tänker att sårbarhet är förknippat med svaghet. Det är i alla fall så många känner inför att visa sig sårbara. Men tänk om det är en myt?

Tänk på någon som du tycker har gjort något svårt; t ex gått igenom en svår sjukdom, en stor sorg, erkänt ett stort misstag eller delat med sig av en kris. Vad tänker du om den personen då?
Modig? Det krävs ett oerhört mod och en styrka för att visa sig sårbar.

Brené Brown är forskaren som studerar mänsklig samhörighet. Hon vet vad som händer när din chef säger 37 bra saker om dig och så en sak som du kan ”utveckla”. Hon vet varför du fastnar på det du ska ”utveckla” och inte kan ta till dig de där 37 bra sakerna. I ett klokt och roligt föredrag på TEDxHouston, delar hon med sig av sin forskning, som gett henne ett personligt mål att förstå sig själv och vad som händer när vi hamnar i en grupp med andra människor. Hon berättar vad de har gemensamt – de helhjärtade människor, som har modet att vara ofullkomliga och stå för det. Hon förklarar också varför vi dövar våra känslor och t ex dricker mer öl och äter fler muffins när vi är olyckliga.

På 20 minuter ger hon dig en ordentlig tankeställare som höjer kvaliteten på ditt liv och ger dig förståelse för hur sårbar och stark du är.

[ted id=1042 lang=sv width=560 height=315]

http://www.ted.com/talks/lang/sv/brene_brown_on_vulnerability.html

Önskar dig en mänsklig helg med dina nära och kära

Petra Brask

”Jag förlorade striden över min sårbarhet och vann tillbaka mitt liv.”
Brené Brown

Lämna ett svar

Petra Brasks fredagsblogg

Frigör tid & energi
Här bloggar jag varje fredag och delar med mig av tankar och reflektioner kring mitt liv som effektivitetsexpert på Petra Brask & Partners. När ifrågasatte du hur du använder din tid senast? Vänta, låt mig frasera om den frågan. När ifrågasatte du hur du tillåter andra att använda din tid senast? Försöker du också lösa ditt livspussel, men har för många bitar? Vad skulle det ge dig att använda tiden mer som du har tänkt dig?
- Petra Brask

Kontakt

Petra Brask & Partners
Petra Brask är VD, grundare av PB & Partners, utbildare och föreläsare inom ämnet effektivitet, författare och personal planner. Petra Brask & Partners har i över 20 år lärt ut effektiva arbetsmetoder till en mängd deltagare både i Sverige och internationellt. Med fokus på både arbetsteamet och individen. Vår målsättning är att hjälpa människor att uppnå mer och må bra genom att ta kontroll över sin tid och få mer gjort utan att jobba mer.

info@petrabrask.se
www.petrabrask.se